FF (Bukan Fara Fauzana)

Posted: 20th May 2010 by daddy in Anak Daddy!, hari ini

Daddy sekarang sudah sah menjadi ahli FF!

Daddy termakan pujuk rayu kawan daddy yang telah mentransformasikan badannya kepada badan ketul-ketul. tapi daddy tidak lah hendak mengetulkan badan daddy, cuma nak kurangkan berat dan keep fit. Alasannya? daddy mau hidup lama untuk keluarga daddy. wahahaha.. chaiyuk chaiyukk

so sekarang ini daddy akan cuba meluangkan banyak masa di FF sebagai salah satu langkah yang berkesan untuk memenuhi impian daddy. Malam tadi daddy pergi ke FF untuk kali pertama. tidak lah membuat apa-apa yang berat, cuma berlari, angkat badan sendiri, angkat besi dan tolak besi. daddy juga bertapa lama di dalam bilik stim, untuk menyetimkan badan. hasilnya, pagi ini daddy bangun dengan krek sana, krek sini. badan dan tulang jadi sengal.

daddy juga dikhabarkan oleh kawan daddy itu bahawa telur itu baik untuk kesihatan. daddy pon makan telur banyak sekarang ini. sebab otot daddy perlukan protein katanya. tapi hakikatnya daddy memang suka telur! so daddy amik je lah kesempatan ini untuk mengurangkan stok telur di pasaran. semoga ayam-ayam malaysia tidak jemu-jemu untuk bertelur…

cerita anak daddy? anak daddy hari ni berusia sebulan seminggu umurnya. sebulan seminggu tu, lima minggu lah.. makin kerap senyum je nampaknya, dari gambar-gambar yang diemail oleh mummy kepada daddy. hari ahad lepas anak daddy kena cucuk… nangis nye kejap je. boleh tahan lah anak daddy ni. mummy nya plak sehari dua ni, abis lah pantang dia. bukan main seronok lagi. ntah-ntah dah siap buat jadual makanan harian. takpe lah, sebulan hari tu dia asyik makan nasi lembik and ikan je. hopefully mummy and anak daddy sentiasa seyhat dan ketul-ketul macam daddy. ahahahaha…

lagi dua minggu lebih, daddy akan bawa mummy and anak daddy balik ke lembah kelang ni. tak sabar rasanya sebab dah lama dah hidup sorang-sorang. makan sorang-sorang, tido sorang-sorang, cakap sorang-sorang.. nanti lepas ni, hidup bertiga-tiga, makan bertiga-tiga, tido bertiga-tiga, cakap pon bertiga-tiga..

okeh, daddy nak siapkan surat keyesyu ni. banyak songeh plak orang tua tu. seb baik dia yang sign laporan sulit daddy.

Daddy Cuti Sakit

Posted: 10th May 2010 by daddy in hari ini, tragedi

BP : 136/81

HB : 126 per minute.

CUTI!

Tetap Di Sini

Posted: 7th May 2010 by daddy in Uncategorized

Daddy takda la minat sangat YBhg Dato’ ni. Dulu yer la, zaman lagu dia sedap2. ┬áskarang no komen lah…

antara lagu yang paling sedap adalah lagu ni…

*********************************

==Tetap Di Sini==

Berlalu detik waktu
Saksikan peristiwa pilu
Walau pedih jiwaku
Sesaat pun takkan ku undur

Kerana diri ini
Milik jiwa suci
Tak bisa ku ganti
Biarpun hati luka disakiti

Ku korbankan segala
Demi kekasih yang tercinta
Nyawa kan ku sandarkan
Harapan kan aku dirikan

Rela ku menanti
Seribu tahun lagi
Seabad ku pasti
Apa terjadi tetap ku di sini

Sekian lamanya diriku
Menanggung air mata luka ini
Sekian lama ku pertahankan
Hingga ku sengsara sayang

Satu pintaku pengertianmu
Tak perlu sengketa di antara kita
Kerana ku tahu dalam hatimu
Kejam bukan dari dirimu sayang

Hanya satu ku pinta dirimu
Tak perlu sengketa di antara kita
Kerana ku tahu di hatimu
Kejam bukan dirimu
Bukan darimu sayangku

Scene Amani paling comel…..

Posted: 7th May 2010 by daddy in Anak Daddy!, hari ini, picto

Mia Sara

Posted: 7th May 2010 by daddy in Uncategorized

Daddy Canggih

Posted: 4th May 2010 by daddy in Anak Daddy!, hari ini, picto

Daddy berlepas ke keybee pada hari jumaat lepas, dengan ehsan keyesyu yang meminjamkan kenderaan nya untuk daddy mencapai impian terbang ke langit. sungguh gembira bila dapat bertemu anak daddy dan mummy nya.

upacara cukur jambul selamat diadakan pada pagi sabtu tu, dengan adat yang agak sedikit berlainan daripada apa yang diamalkan di wilayah asal daddy. syukur lah segalanya berjalan lancar. anak daddy pon sungguh bersopan santun pagi tu. senyap je dia walaupun rambutnya terpaksa dikerat sedikit.

rasa seronok plak bila tak cukup tido, bila selang sejam terpaksa membeliakkan mata bila anak daddy merengek. ehehe.. gi buat susu dia, gi tukar lampin. mata anak daddy terkebil kebil je bila tengok daddy and mummy. mummy nya pulak tak sabar-sabar nak tengok anak daddy besar. nanti boleh buat teman gi jalan-jalan cari makan.

lagi 17 hari, mummy akan habis tempoh pantangnya. takda la lama sangat pon. tak terasa sangat. maybe sebab daddy jauh di perantauan kot. tapi mummy sedang beriya-iya nak penuhkan agenda makan lepas abis pantang. dah siap buat jadual harian dah. bersabar lah mummy. nanti kita penuhkan perut dengan makanan pelik2 okkeiii…

semalam daddy balik ke putrajaya dengan menaiki penerbangan MAS. flight daddy pukul 4.25 pm. sape2 yang ada dalam penerbangan MAS tu bolehlah contact daddy untuk menerima satu hadiah misteri. haahha… kalau ikutkan peraturan MAB, daddy perlu check in sejam sebelum penerbangan, iaitu pukul 3.25pm. pukul 3.05 pm, daddy bertolak dari rumah. kalau nak ikutkan, memang dah terlambat dan tak sempat pulak nak check in sebab jem sana sini di keybee tu. daddy keluarkan handphone, daddy cuba search laman web untuk mobile check in. first time guna tu. macam teragak-agak je nak click button situ. takut salah buat pilihan, tak terbang la daddy. naya kalo jadi macam tu. bila dah berjaya check in, daddy lega, sebab time sampai airport pon dah pukul 3.40 pm lebih.

canggih sungguh teknologi tu. tak payah ada boarding pass fizikal lagi. semua nya electronic. sampai abg polis tu pon terpinga-pinga bila daddy tunjuk eboarding pass tu. jadi satu cerita plak daddy nak tunjuk kat dia cemane nak check in guna mobile ni. dushhhh

Selamat Datang

Posted: 30th April 2010 by daddy in Anak Daddy!, hari ini

Wah, daddy berjaya sedikit sebanyak mengusahakan blog ni.. ni sebagai menyahut cabaran Cik Norfa yang cabar daddy beli domain.. daddy siap beli hosting skali.. sape nak tompang, bgtau je lah… ahhahaha… oh, daddy can be reached at daddy@enchesani.com.

hari ni daddy busy sket dengan kerja-kerja opis ni.. so, kalau daddy ada masa terluang, daddy akan update dan menghiaskan taman daddy ni..

oh ya, petang ni daddy akan ke keybee untuk tido dengan anak daddy.. huhuhu…

Mencari Jodoh

Posted: 28th April 2010 by daddy in hari ini, picto, tragedi

terjumpa plak gambar ni.

syabas la makcik, makcik memang hebat…. memang berani… chaiyukkkk…

Daddy gelak sorang-sorang…

Posted: 28th April 2010 by daddy in Anak Daddy!, hari ini, picto, tragedi

tidak! daddy belom hilang akal.. daddy saja main-main option translate page yang google chrome ada ni… dan ini lah hasilnya bila daddy translate blog daddy ke bahasa indon….

wahahahahahaha…..

Anak Daddy lagi….

Posted: 28th April 2010 by daddy in Anak Daddy!, hari ini, kawan-kawan, picto

daddy nak letak gambar anak daddy plak…

ni percubaan dia untuk gelak (ikut kata mummy dia)

semalam opis daddy wat jamuan perpisahan sorang staff yang bertukar ke Bahagian lain. Rupanya daddy pon dapat adiah daripada opis daddy, hadiah untuk anak daddy….

huhuhu…..